to nie chemia tylko witaminy stworzono je poto zebyś nie musiał wpiepszać codziennie marchewek dodatkowo zawierają wyważoną kombinację innych witamin jak witamina E,C czy kwas foliowy pozdro--->
NIedocznność jak w mordę strzelił wit B12 w postaci methylcobolaminy do uzupelnienia i do zbadania następnym razem kwas foliowy też nie zaszkodzi - to ich niedobór powoduje powiększenie czerwonych krwinek b12 słabo się wchłania przy niedoczynności a tarczyca potrzebuje b12 doprodukcji hormonów i robi się błedne koło żelazo ładnie się wchłania, [...]
1 łyżeczka ok 10 g zależy jaka Składniki odżywcze produktu: miód, pszczeli W 100 g. Energia 294 kcal Białko 0.3 g Węglowodany 79.5 g Indeks glikemiczny 85 Tryptofan 0 g Treonina 0 g Izoleucyna 0.01 g Leucyna 0.01 g Lizyna 0.01 g Metionina 0 g Fenyloalanina 0.01 g Walina 0.01 g Błonnik 0.2 g Woda 20 g Wapń 5 mg Żelazo 0.9 mg Magnez 5 mg Fosfor 16 [...]
[...] jadłospisie, bo są superzdrowe! Ostatnie badania naukowców są jednoznaczne. Jaja mają ogromne walory zdrowotne i są lekkostrawne. Dostarczają wszystkich niezbędnych aminokwasów, witamin i minerałów, szczególnie witaminy B12, ryboflawiny, witaminy E, folacyny i żelaza. Według piramidy zdrowego żywienia, jedno jajko dziennie to niezbędne [...]